Geschiedenis

Geschiedenis van de espresso

De eerste espressomachine werd in 1855 gepresenteerd op een wereldtentoonstelling in Parijs, dat een snelle klantenservice mogelijk gemaakt. Daarnaast dient het aroma opbrengst worden verbeterd, ontstaan ​​door hoge dampspanning. De regelkleppen waren Allerding zeer gecompliceerd, niet moeilijk en de juiste dosering.

Echter, een industriële productie pas in 1901

De machines waren echter zeer moeilijk, kostbaar en ingewikkeld om te gebruiken. Ook toen waren er speciaal opgeleide mensen en de juiste plaatsen waar de koffie werd verkocht. Dit was zo succesvol dat het werd de wereldwijde belichaming van negens en speciale koffie specialiteit. De Italianen Luigi Bezzera was in 1901 de eerste espressomachine fabrikanten, die had het industrieel produceren en patenteren. De uitrusting bestond uit een verwarmingsketel en vier brouwerijen groepen. Door de koffie kokend water en stoom werden onder hoge druk. Met behulp van de verschillende kleppen van de druk gedoseerd. La Pavoni verworven 1905 Bezzera de indiener en leidde de productie voortgezet hetzelfde principe. 1935 geconstrueerd Francesco Illy, model "Illetta" automatische waterdosering waarmee de bewerking enigszins vereenvoudigd en werd vermeden door de scheiding van warmte en drukbron, koffie verbranden bij de hoge temperaturen. Dat was het begin van de eerste automatische espresso machine die plaats samen met stoom met perslucht. Cremonesi uitgevonden in 1938 verlenging, waarbij een veer door middel van een hefboom wordt geperst en een zuiger daarmee beweegt, die op zijn beurt comprimeert het water. De ontwikkeling van deze uitbreiding is belemmerd door de Allerding WW2. 1946 deze werd voortgezet, waardoor de espresso zijn "Crema" geholpen. De veer werd in 1961 vervangen door Ernesto Valente door een elektronische roterende pomp. Het water was toen tot de warmtewisselaar van de ketel en dus gecomprimeerd koud verwarmd. Faema in 1961 nam ook de productie van deze pomp aangedreven machines. Het water is nu meegezogen in een buis die gaat door de ketel en verspreiden op de koffie.

Tot op heden heeft de Faema E 61 is voortdurend verbeterd. Het brouwen hoofd is vandaag de dag nog steeds gebruikt in alle machines.

The Legend
De legende wil dat de koffie oorspronkelijk werd ontdekt door een herder in Ethiopië in de regio Kaffa. Hij merkte op dat zijn kudde van een struik met rode bessen en aten was zeer actief. De herder besloot om zichzelf te maken een drankje van de bessen. Hij heeft ook geen tekenen van vermoeidheid te observeren in jezelf.

11e eeuw
De ontdekking van koffie gaat terug tot de 11e eeuw. De koffie kwam uit Ethiopië naar Arabië. Het woord koffie heeft zijn oorsprong in het oude Arabische woord qahwah, wat betekent "het Wekken".

15e eeuw
De koffie verspreid over Mekka en Medina in de Arabische Rijk, en toen kwam naar Caïro.

16e eeuw
De koffie kreeg meer en meer aan belang in Arabië, Klein-Azië, Syrië, Egypte en Zuid-Oost-Europa. 1530 en 1532 opende de eerste koffiehuizen in Damascus en Aleppo.

1615
Door de Venetiaanse groothandel kwam de koffie eindelijk naar Europa. Ook in Europa ontstaan ​​snel nieuwe koffiehuizen. Vanuit Europa, werd de koffie genomen aan de hele wereld.

17e eeuw
Koffie bomen worden gekweekt in kassen.

20e eeuw
Reeds in het begin van de 20e eeuw, Brazilië was de belangrijkste koffieproducent. Onze huidige koffiebonen zijn voornamelijk uit Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Ongeveer 150 miljoen zakken van koffiebonen Jaarlijks vinden hun weg naar Europa.

Rassen van de koffieboon

Robusta Arabica
Er zijn veertig verschillende variëteiten. In de afgelopen decennia, maar het aanbod vooral om de twee varianten Arabica (Coffea arabica) en Robusta (Coffea canephora, Syn. Robusta) is verminderd.

Robusta boon
De Robusta plant is ongeveer 10 meter hoog en wordt beschouwd als resistent. Je kan heel goed overleven op 200 tot 300 meter hoogte en heeft vrijwel geen vijanden als Parasite. De bonen zijn rond en klein en hebben een rechte snede in het midden. De aardse smakende Robusta boon wordt beschouwd als een goede stimulans met een cafeïnegehalte van 2 à 4,5 procent.

 Arabica bonena
De Arabica plant is ongeveer 6-8 m hoog en worden vaak geteeld op 900 tot 2000m. De bonen zijn groot, plat en - swingende keer meer of minder sterk - afhankelijk van hun herkomst. De Arabica boon wordt hart-vriendelijk beschouwd en heeft een cafeïnegehalte 1,1-1,7 procent. In de smaak van de Arabica bonen is zacht, aromatisch en minder bitter.

0